Skip to content

Italiensk mat – en översikt

Italiensk mat älskas av människor runt om i världen eftersom dess fyllningskombinationer och hjärtliga smaker. Beläget i Medelhavsklimatet har Italien varit hem för olika smaker och mat, med betoning på att äta färsk säsongsmat.

Italiensk mat är också känd för att använda skaldjur i många av sina rätter. En anmärkningsvärd mat, Calamari, är en maträtt som har en djupt vän-panna som har garnerats med parmesanost. Det är en mycket populär aptitretare. De fiskrätter som finns i italienska köket är i allmänhet enkla och återspeglar matens säsongsmässighet. Det kokas vanligtvis i olivolja, persilja och citronsaft som kommer att erbjuda olika variationer men behåller integriteten av de ursprungliga smakerna.

Italien har perfekterat pasta i många olika former. Förutom spaghetti hittar du också andra italienska pastarätter som ravioli, som är fyllda pasta. Italiensk mat inkluderar även klimparliknande pasta som är gjord av potatis som kallas gnocchi

Det finns också många olika italienska desserter. Tiramisu är en av de mer populära desserterna. Det är en sammansvamp av svampkaka som är smaksatt med marsala-vin och espresso. Det är i lager med en tung vaniljsås och belagd i kakaopulver. En annan favoritdessert är gelato, som är en fryst tät efterrätt som liknar glass. Skillnaden är att gelato är mer krämig och rik.

No comments yet.

Lämna ett svar

SidebarComments (0)